Site Loader

Gdy nadchodzi lato, osoby mające skłonności do przybierania na wadze, zastanawiają się, czy mogą bez obaw sięgać po wszystkie przysmaki kojarzone z tą porą roku. Chodzi tu przede wszystkim o dania z grilla, które uchodzą za wysokokaloryczne. Jednak wartość energetyczna przygotowanego w ten sposób posiłku zależy od rodzaju produktu. Gdy na grill trafi tłuste mięso, kiełbasa czy ser, posiłek z pewnością dostarczy dużej liczby kalorii. Można temu zapobiec, decydując się na mięso drobiowe, owoce morza lub ryby. Lato to dla wielu osób czas odkrywania nowych smaków, do czego dobrą okazję stanowią spotkania przy grillu. Zamiast dań mięsnych czy rybnych warto spróbować grillowanych warzyw lub owoców. Upieczone jabłka, banany czy ananasy z lekkim sosem na bazie jogurtu naturalnego to dobry pomysł na deser. Na grilla nadają się prawie wszystkie warzywa, więc z pewnością nie warto poprzestawać na ziemniakach. Zapiekane w ten sposób pomidory, cukinie, bakłażany, papryka czy marchewka smakują doskonale i dostarczają wielu cennych składników odżywczych.

Redaktor ringbulletin.pl

Wyszukiwarka publikacji

Znajdź artykuły po dacie publikacji

Kalendarz

listopad 2024
P W Ś C P S N
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930